• Keeperstraining

  Bij V.V. Ruinen hebben wij de beschikking over 3 keepertrainers, die als volgt zijn verdeeld. Jarno van Belkum geeft training aan de jongste jeugd, Jordy Wittink traint de oudere jeugd en Gert van Dijk traint de senioren keepers. Dit team is al een paar jaar actief. Dat de vereniging al jaren aandacht besteedt aan de keepers, wordt regelmatig erkend door de tegenstanders. Iets waar de vereniging trots op mag zijn.

  Zo hebben Jarno en Jordy op donderdagavond 6 jeugdkeepers onder hun hoede en Gert op de woensdagavond 5 senioren keepers. De trainingen bestaan uit oefeningen, waarbij aandacht wordt besteed aan techniek, bal behandeling, kracht en uithoudingsvermogen. Dit alles is gebaseerd op zoveel mogelijk wedstrijd echte situaties. Dit om de keepers goed voor te bereiden op de wedstrijden in het weekend. Tevens hebben wij contact met de leiders/trainers van de elftallen, over waar eventuele verbeterpunten liggen. Wij als trainers proberen dan via oefeningen te werken aan de verbetering, die nog gewenst is.

  Wat wordt er verwacht van een keeper. Daar heb ik nog eens over nagedacht, en ben eens in de tijd gedoken. Waar voorheen een keeper, de bal op mocht pakken als de eigen speler naar hem toe schoot, is dat al jaren niet meer aan de orde. De doeltrap, werd meestal door de laatste man genomen, want die kon de bal verder weg schieten. Nu wordt er eigenlijk verwacht, dat de keeper hem bij elke willekeurige speler op de “stropdas” legt. Stond de keeper eerder meestal op de doellijn of in de 5 meter, wordt er tegenwoordig verwacht, dat de keeper een soort laatste man is, die volledig deelneemt aan het spel. Hij staat dan ook regelmatig buiten de 16. Ik vergeet vast nog wel meer veranderingen, maar dit geeft wel in het kort aan, dat de functie keeper, ook een andere profielschets heeft gekregen.

  Wat wij het belangrijkste vinden, dat er plezier is tijdens de training. Want zonder plezier komen er zeker geen prestaties. Onze keepers werken tijdens de training hard en wij zien ze ook beter worden. Dit maakt het, dat wij blij zijn om onderdeel van de prachtige club V.V. Ruinen te kunnen zijn.

   

  Gert, Jordy en Jarno