senioren sub-menu

3 maart Twedo - Ruinen (2-0) 2-2

Ruinen leek in Veenoord op het middenterrein van de speedwaybaan, waar de royale motregen gedurende de gehele wedstrijd halsstarrig aanhield, op de 11de nederlaag van dit seizoen af te gaan, maar boekte uiteindelijk de eerste puntendeling.
Trainer Johnny Wassenaar had het team na 4 nederlagen op rij opnieuw aangepast. Yorno Lunenborg stond met Wouter de Jonge weer in het centrum van de verdediging en Anthal Horlings zakte een linie terug en  wisselde zijn spitspositie met Rody Lunenborg. Verbetering leverde dat aanvankelijk niet op, want Twedo wist Ruinen gedurende de gehele beginfase vast te pinnen op de eigen helft. De rappe 1-0 leek een voorbode van een nieuw deceptie, maar Ruinen wist zich in de eerste helft steeds meer onder de opgelegde druk uit te voetballen en werd bij vlagen ook het beter voetballende team. Hoewel er serieuze kansen aan beide kanten werden ontwikkeld leek de ruststand op 1-0 te worden bepaald. In de voorlaatste minuut van het eerste deel werd een wat ongelukkige actie in de verdediging van Ruinen echter beoordeeld als een overtreding en gehonoreerd met een strafschop, die genomen werd door Sander Boer.

Na een goede redding van Marnick Pinxterhuis werd de stand in de rebound alsnog naar 2-0 getild.. Na rust kwam Arne Kijk in de Vegte het middenveld versterken en kon Ruinen met de dieper spelende Anthal Horlings meer druk leggen op de Twedo-defensie. Het ging kansen opleveren, maar Twedo kreeg onderwijl ook gelegenheid om de wedstrijd alvast met een derde score op slot te gooien. Na een uur spelen ging Ruinen met goed voetbal volop in de strijd en legde in de bijna geslagen positie een bewonderenswaardige vechtlust op de mat die meer dan verlies verdiende. Rody Lunenborg werd komend van eigen helft eerst nog onterecht teruggevlagd, maar amper 1 minuut later was het toch raak. Anthal Horlings speelde zich op de rechterflank fraai vrij en bediende Max Steenbergen, die beheerst afrondde. De gelijkmaker bleef daarna almaar uit met een soms ook vakkundig combinerend Twedo, waarbij Marnick Pinxterhuis werd gedwongen tot een aantal sublieme reddingen. In de slotfase besloot de trainersstaf van Ruinen om Wouter de Jonge te wisselen voor Methijn Pinxterhuis, die zijn rentree op een verrassende wijze mocht maken als extra aanvaller. Ruinen ging achter 1 op 1 spelen en nam derhalve een zeker risico, maar onderwijl werd het ook zwaar verdedigen voor het thuisteam. Uiteindelijk leek Twedo de overwinning met pijn en moeite naar zich toe te trekken, maar door de talloze blessurebehandelingen aan Twedo-zijde bleek Ruinen na de reguliere speeltijd nog flink wat tijd over te hebben om het 1e gelijke spel te verwezenlijken. In de allerlaatste minuut kopte de hoogst reikende Wouter Prins uit een hoekschop van Anthal Horlings de meer dan verdiende gelijkmaker binnen. 

Ruinen:
Marnick Pinxterhuis, Yorno Lunenborg, Wouter de Jonge (81. Methijn Pinxterhuis), Thijs Lubbinge (46. Gerwin Sloots), Bram Grob, Anthal Horlings, Wouter Prins, Max Steenbergen, Rody Lunenborg, Elmar van Belkum, Jurgen Hoorn (46. Arne Kijk in de Vegte).

Scoreverloop:  
 3.       Dimitri Lazaridis               1-0
44.       Sander Boer                    2-0
60.       Max Steenbergen             2-1
90.+8   Wouter Prins                   2-2