senioren sub-menu

Oefenwedstrijden Ruinen 1

Ruinen 1 speelt in de winterstop 3 oefenwedstrijden.

Woensdag  9  Januari    Fit Boys 1 - Ruinen 1  aanvang  20:30 uur
Zondag     13 Januari     Wacker 1 - Ruinen 1  aanvang  14:00 uur
Woensdag 16 Januari     Ruinen 1 -  Wijster 1 aanvang  20:00 uur ( deze wedstrijd wordt gespeeld in Hoogeveen)

Trainer selectie verlengt en gaat voor zijn tweede jaar

Afgelopen week heeft Johnny Wassenaar zijn contract voor het seizoen 2019-2020 verlengd.

Afgelopen week is Johnny dit met het bestuur overeengekomen. De trainer is nu bezig aan het eerste seizoen bij de club.
Van beide kanten bevalt de samenwerking getuige de contractverlenging voor het tweede seizoen.
Ook de assistent trainer (Martijn Hut) en de leiders (Henk Joosten en Tiemen Stegeman) vullen de technische staf van de selectie volgend seizoen weer aan.

Knipsel 5

2 december Ruinen – Musselkanaal (2-0) 3-2

Een gunstig verlopende kennismaking met Musselkanaal was voor Ruinen van belang, want bij een eventueel verlies zou Ruinen op een gedeelde laatste plaats met deze Groningers komen. Na de met 3-1 verloren wedstrijd van vorige week in Sleen tegen de nummer laatst werd het deze dag dus opnieuw een strijd tegen de rode lantaarndrager.
In een sombere ambiance met lichte regen moest Ruinen het ditmaal stellen zonder de geblesseerde vaste basisspeler Elmar van Belkum, maar maakte Rody Lunenborg gelukkig zijn rentree na 4 wedstrijden absentie. 
Terwijl de gasten zonder iets voor de goal te forceren direct de toon gingen zetten op de kant van Ruinen, gelukte het de gastheren nimmer om tijdens de beginfase tot een wezenlijke aanval te komen. Het was voor Ruinen voornamelijk tegenhouden, wat Thijs Lubbinge in de 13e minuut met een gele kaart demonstreerde. De thuisploeg moest het voor een ommekeer klaarblijkelijk hebben van een dood spelmoment, dat in de 17e minuut leidde tot de eerste scoringsmogelijkheid.

Lees meer

Ruinen – Twedo (2-2) 4-2

Na de 1-4 winst in de openingswedstrijd tegen Ruinerwold, het enige regioteam van de competitie, boekte Ruinen in de volgende wedstrijden van 3C tegen de  ploegen uit Emmen en omstreken tot dusverre enkel winst tegen C.E.C. (4-0), dat de eerste 5 competitierondes geheel puntloos zou blijven. Leden van H.O.D.O. uit Hollandscheveld, dat in de j.l. competitie nog volstrekt kansloos was in deze 3de klasse C met slechts 3 behaalde winstpunten, gaven voor aanvang van dit seizoen al aan dat ze vroeger zeiden, dat het hoe dichter bij de Duitse grens, hoe meer het martelen wordt.

De slotwedstrijd van de eerste periode was tegen Twedo, dat goed begon met 3 overwinningen, maar na een gelijkspel 3 keer wist te verliezen. In het inhaalweekend van afgelopen week was zelfs C.E.C. voor hen te machtig met 3-1. Ruinen mocht zich vooraf dus wel degelijk wat kansen toedichten tegen het tweelingdorp Veenoord/Nieuw Amsterdam. 

Ruinen begon in een afwijkende opstelling van de onlangs gespeelde wedstrijden. Op het wedstrijdformulier ontbraken o.a. Methijn Pinxterhuis, Jurjen Kleiker en Gerwin Sloots, de ervaren krachten met meer dan 200 competitieduels op hun naam. Marnick Pinxterhuis stond als enige overgebleven 200+ wel gewoon in doel. In het centrum van de verdediging waren er posities voor Yorno Lunenborg en Wouter de Jonge weggelegd. De opstelling van het middenveld was één grote verrassing. Bram Snoeken kon zich op de centrale positie uitleven, Jurgen Hoorn kwam op links te staan en Max Steenbergen mocht zijn debuut voor Ruinen 1 maken aan de rechterkant. Het was 5 graden boven 0 en tijd voor een Ruiner succesje.

Lees meer

Oranje Zwart - Ruinen (0-0) 0-2

Met 4 ploegen op 3 punten kon Ruinen zich nog plaatsen voor de 1ste K.O.-ronde in de beker, maar het moest dan wel bij een winst van Pesse tegen Uffelte met minstens 3 doelpunten verschil winnen in Wanneperveen. 
Ruinen toonde gedurende de wedstrijd meer kwaliteit, maar keek ondanks de talloze goede passes van Yorno Lunenborg toch wel lang tegen de beginstand aan. Sporadische kansen waren er voor Wouter Prins in de 9de minuut met een uithaal op links en Elmar van Belkum in de 11deminuut met een uithaal vanaf rechts.

Lees meer

Meer artikelen...