senioren sub-menu

Ruinen – S.V.V. ’04

26 mei 2019          Ruinen – S.V.V. ’04                  (0-0)    1-0 

Ruinen wist voor de wedstrijd al dat het zo goed als zeker moest winnen om zich alvast te handhaven in de 3de klasse. Met nog 1 wedstrijd te gaan waren evenwel alle posities van 9 tot 13 nog mogelijk. De gasten uit Schoonebeek kenden voor het slotduel van de competitie minder belangen, want ze waren met een 8ste plaats al verzekerd van dezelfde eindnotering als in het afgelopen seizoen. Het werd met twee hardwerkende ploegen een ontknoping als in de meest onwaarschijnlijke avonturenroman.
Voor Ruinen was het dus noodzakelijk om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met Yorno Lunenburg in de spits en Arno Kreulen als laatste man verraste trainer Johnny Wassenaar met de beginopstelling. Arno Kreulen nam zijn plaats achterin weer in met zijn vertrouwde spel alsof hij gedurende dit seizoen niet was weggeweest.   

 Na een gelijkopgaande openingsfase met matig voetbal wist Ruinen na 8 minuten het eerste kansje te noteren uit een goede vrije trap van Rody Lunenborg. Het zou tot halverwege de eerste helft ook meteen de enige goede voorzet blijven die de gastheren produceerden. Frustrerend voor de spits van deze dag, maar na 20 minuten kreeg Yorno Lunenborg toch de gelegenheid om de score daadwerkelijk te openen. In samenwerking met z’n broer Rody werd het geklungel in de achterhoede van de gasten echter niet afgestraft. De scherpte ontbrak ook in het vervolg van de eerste helft bij de zeldzame kansen die er kwamen, want bij beide ploegen bleef het schorten in de opbouw met passes die niet of nauwelijks aankwamen. De fusieclub uit Schoonebeek bleef in de eerste helft zelfs geheel verstoken van een grote mogelijkheid. Yorno Lunenborg leek na 41 minuten de bal nog tot over de lijn te verlengen, maar met een miraculeuze redding werd het kunstleder nog net voor de lijn weggehaald.
Na de matte vertoning van het eerste deel stelde Ruinen alles in het werk om het 3de klasserschap te continueren, maar veel beter zou het spel niet worden. In de 62ste minuut kreeg Yorno Lunenborg alle vrijheid in de ruimte na een fantastische dieptepass van Arno Kreulen, maar ook bij deze actie vond hij het Waterloo bij doelman Wiljo Wesseling. Amper 2 minuten later kon Ruinen zich al op weg naar de 4de klasse wanen bij de eerste echte kans voor S.V.V. ’04. De inzet werd van dichtbij gelukkig voor een ieder die Ruinen aanhangt onnauwkeurig naast geschoven. Het was echter wel het begin van een mindere fase van Ruinen. Ook een volgende kans wisten de gasten te verkwanselen en na 73 minuten miste Emiel Wever zijn grote kans op de 0-1. Daarentegen wist Ruinen geen echte kansen meer te scheppen, maar met de moed der wanhoop bleef het in de nog steeds ondermaatse wedstrijd wel ten aanval trekken voor die ene o zo belangrijke treffer. Na een eerdere veelbelovende vrije trap kreeg Ruinen diep in blessuretijd het volgende dode spelmoment geboden. Anthal Horlings zwiepte de vrije trap in de doelmond, waar Wouter de Jonge zich op de juiste plek bevond. De vaste voorstopper van dit seizoen, die in het hart van de defensie minstens zo belangrijk was als Yorno Lunenborg, kopte de bal bij de eerste paal snoeihard binnen. Na nog 3 spannende minuten extra eindigde Ruinen de competitie als de nummer 11 en werd een nieuw seizoen in de 3de klasse een zekerheid.          

Ruinen: Marnick Pinxterhuis, Arno Kreulen, Wouter de Jonge, Arne Snoeken (85. Gerwin Sloots),Thijs Lubbinge, Anthal Horlings, Rody Lunenborg, Wouter Prins, Yorno Lunenborg, Elmar van Belkum (85. Jurjen Kleiker), Jurgen Hoorn (63. Max Steenbergen).

Score:                  90.+4     Wouter de Jonge              1-0